kép címe

Group of Five

Friss topikok

Pjotr Verhovenszkij

Álom 01

 Budapest reggel. Felhős, méhből sercegő fingszag, okádék foszló gennypárna emberek mindenhol. A rendőrség hívást fogad. Gyors kattogás, telefon, telefon, telefon, tanácstalankodás, Pintér Sándor összes maffiakapcsolatának azonnali, ámbár eredménytelen mozgósítása. Lassan kiderül, mi történt. Egy magát felfedni nem kívánó terrorista elrabolta a szent koronát. A gecibe'. 

Az ország gyűlése immidiőtli kinevezi Smitt Pált egy halálos kutatóosztag élére. Volt kommandósok, nemzetgazdasági szakemberek, politikusok elhagyott zabigyerekei, és Áder János alkotják a csapatot. Térképet készítenek, azon ilyen színes gecikkel pöttyöznek össze-vissza, aztán valaki felfedez egy mintát, és mindenki elszalad a titkos raktárba. Ott már elő van készítve egy magánrepülőgép, meg egy fehér limuzin a gonosz fattyaknak. A nemzet katonái megérkeznek, tűzpárbaj. Mindenki elhajózik a faszba a Sztükszön, egyedül a Smitt Pál marad életben. Előveszi a hivatali audija csomagtartójából a feszületre hegesztett gépkarabélyt, meg a boxert amit még Gönc Árpád faragott a szent jobból neki. Egy ajtó maradt zárva, koronarejteknek tűnően, így arrafelé slattyog.

 

Bekúrva a masszív, ódon hatású faajtót, amelyre valaki fekáliával kevert magzatvízzel az M, S, Z, P betűket festette, rettenetes kép tárul a szeme elé. Teréz anya, az aki már meghalt, egy olyan fürdőruhában amit már nem hordanak épp egy elefánt levágott patáját rágcsálja. Mellette Sólyom László ganét túr. Orbán Viktor egy amerikai tengerészgyalogossal valami sötét és titkos tervet szövöget a sarokban, a szoba közepén pedig megkötözve Meggyesi Péter ül.

Smitt Pál felmérte a helyzetet. De kurvára fingja nincs mi a kurva isten van itt, úgyhogy megkérdi rádión a Kokót. Kokó leküldi az ívet, hogy ezt most neki kell meglépni, mert ennek az összeesküvésnek a szálai messzire vezetnek. Namost, ebből a helyzetből egyféleképp lehet jól kijönni, ha az ember köztársasági elnök módjára viselkedik. Smitt Pál lehunyta szemét, s arra a sokmillió emberre gondolt, akiknek ő volt a mindene. Még olimpikon korában, a doppingvizsgálatok kijátszása végett a faszába operált rézkürtőn keresztül képes volt igen távoli helyekről is meghallani az emberek imáit. Szemébe könnyet csalt a feltétlen szeretet, és az iránta való jóindulat. Még a pöcse is felállt. 

Egy örökkévalóságnak tűnő másodpercig tartott e néma kéj, aztán ártatlannak tűnő, búgó hangján megkérdezte Viktort, hogy mi a rák folyik itt. Míg hallgatta a pszeudo-interpellációs felszólalás köpönyegébe bújtatott burkolt baráti jótanácsokat, alig észrevehetően zsebébe túrt. Hirtelen mozdulattal előkapott egy mohával sűrűn borított alkotmánybírósági jogértelmezést, és Sólyom László elé lökte. Az, mint láncától szabadult vérszomjasra manipulált génkísérlet egy posztapokaliptikus világról szóló filmalkotásban, őrjöngve vetette magát a papírdarabra. S innentől az egész már történelem. Az események maguktól zajlottak le, nem volt szükség semmilyen furmányra a továbbiakban. Teréz anya, a nő aki már meghalt, annyira felizgult a szarosképpel jogot értelmező ember látványától, hogy Meggyesi Péter kioldozott jobbjával kezdte magát izgattatni. Figyelme elterelődését kihasználva Smitt Pál ekkor teljes erejéből gyomorszájon baszta a Meggyesit, akinek szétrepedő beléből kihámozta a koronát. Fejére téve a bélsáros gedvarépát, odabiccentett Orbánnak, aki térdre ereszkedvén parancsokat lesett. Az amerikai tengerészgyalogos főbelőtte magát, miután felesége közölte vele telefonon, hogy épp egy kaftános köcsög faszán lovagol, akit egyébként gántánámóban épp a férj kényszerített arra, hogy Szalai Annamáriáról készült meztelen képekre maszturbáljon, miközben egy kétfejű hiéna heréit nyalogatja. Teréz anya, a halott asszony, a kiömlő agyvelőt sikosítóként használva felkúrta Meggyesit, az embert aki már meghalt az aszott méhébe. Smitt Pál utasította Orbán Viktort, hogy a zsebében lévő, levágott csövű puskával pörköljön egyet kettőt alájuk, oszt utána kézenfogva elmentek a legközelebbi mekdonaldsba. 

Grillusz Vilmos mindeközben az előre odakészített, ám dramaturgiai fontosságát jól álcázó magánrepülőgép fedélzetén kínrímeket faragott.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://konyec.blog.hu/api/trackback/id/tr912364893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása